Visst är det en Q400...

Robin hade helt rätt som gissade på en Dash 8-Q400. Det är ifs inte allt för svårt då vi bara har 4 olika flygplan i vår flotta.
Så här ser den ut från utsidan. Inte lika snabb, stor eller bra som 737an, men förbaskat rolig att flyga.

Hur som helst är det i alla fall den jag jobbar på nu för tiden. En trevlig maskin men inte alls lika användarvänlig som 737an var. Jag lämnade 737an bakom mig i oktober, åkte till Toronto i november för att utbilda mig på q400an och har sedan februari flugit den aktivt.

Idag var jag en sväng över till Helsingfors, en kort flight och dessutom det ända jag hade på schemat för dagen. Dessvärre var in-check för flighten kl. 05.40 så taxin hämtade upp mig 05.25. Det possitiva med det hela var att jag kom tillbaka till Riga kl.11.00 och då var klar för dagen. Något man ska komma ihåg när det gäller oss piloter är att vi aldrig blir riktgt nöjda. I vanliga fall hade jag gnällt lite över att behöva ta mig upp så tidigt och sen bara behöva vara på jobbet i strax under 6 timmar. Men hade det varit så att jag varit planerad för en andra flight hade jag istället gnällt lite över att det var en något för lång dag. Hur som helst var jag otroligt glad över att bara göra en flight när larmet på telefonen gick igång och det var dags att kliva upp.
Här sitter jag och studerar inflygningskortet till HEL (Helsingfors) och bana 04L vilket blev ändrat till 04R i sista sekund.
Terminalen i HEL. Det bästa med att flyga Helsinfors är att man kan nå WiFin från terminalen när vi sitter i planet. Tyvärr var inte WiFi-gudarna med oss idag så vi fick klara oss utan.

Nu är klockan 21.30 lokal tid i Riga och det är dags för mig att sova. Kanske en aning tidigt, men inte när larmet är ställt på 04.30 för i morgon. I morgon tar jag och ger mig av på en dubbel flight. Först till Hamburg och sedan vidare till Oslo. Inlägg med bilder kommer i morgon.

Om det är något ni vill att jag ska bersätta mer om eller nått jag inte bersättat om alls, så är det bara att skriva så ska jag försöka få med det inom en snar framtid.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hittade in här av en slump just idag av alla dagar när du precis startat den på nytt! Vilken tur man kan ha. Kommer att följa denna blogg igen! :D

2011-07-31 @ 22:50:21
Postat av: matts jansson

jojo du får se mycket,shit vad ung du ser ut

http://mattsjansson.blogspot.com/2011/08/jag-ska-fanga-ett-stridsflygplan.html

2011-08-21 @ 15:17:22
URL: http://mattsjansson.blogspot.com/
Postat av: A.

Trevligt, det ser ut som att du har blivit skeppare på Dashen. Man får gratulera. Förövrigt kul att du har bloggat lite igen, jag följde nämligen bloggen då du flög 737 och var ny i branschen. =)

2011-12-27 @ 09:58:33
Postat av: Lucas

Ja hej jag har undrat länge hur långt tar pilotutbuldingen och gillar du ditt job ska börja studera pilot senare i min framtid för jag är bara 11 år gammal hoppas du kan eller att jag för svar på min fråga Mvh, Lucas

2013-07-06 @ 23:11:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0