TV känndis...

Då har man flugit lite mer. Flög till både Köpehamn och Oslo igår. Köpenhamns flygningen hände verkligen inget speciellt. Men jag lyckades i alla fall ta lite bilder på vägen dit och tillbaka.

image69
Så här ser Didzioji ut kl.05.00 på morgonen. Det har blivit så fint här nere nu när träden börjat slå ut och det blivit varmare. Vill man se det här området när det är som finast måste man gå ut vid 5-tiden... Det är fint på dagen med, men inte alls lika fint som vid gryning.

image70
Passerar över Sturup...ehh...eller Malmö Airport!?

image72
Malmö i morgon ljuset.


Och nu kommer jag till det som rubriken handlar om. När vi landat i Vilnius skulle jag fortsätta till Oslo med en annan kapten. Och när han kommer ombord berättar han att vi kommer ha ett kamerateam i cockpit hela vägen till Oslo. Dom var tydligen fårn Litauens motsvarighet till "godamorgon sverige" eller "morgonsoffan". Så någon dag här i vecka kommer jag vara med i litauisk TV. Ganska kul faktiskt. Jag ska ta och bifoga en länk få fort jag får den. Även om ni/jag inte kommer fatta så mycket så kan det vara ganska kul ändå!

image73
Här har ni bildbeviset. Stackars kaptenen som fick sitta och små le hela vägen till Oslo med en kamera i nyllet!

Och påvägen hem flög jag RAKT över Esklistuna (där jag gjort den mesta av min flygträning) och sen över Salem där jag bor. Jag kunde faktiskt se mitt hus från 37 000ft eller 11 000m. Ganska häftigt!
image74
För alla LidAir elever, gamla som nya borde inte ha några problem att se vad det här är. För er andra kan jag säga att det är västra delen av mälaren och större delen av hjälmaren.

image75
Eskilstuna från ett något högre perspektiv än vanligt!

image76
Och flygplatsen... Där har man spenderat mycket tyd kan jag lova!

image77
Södertälje.


image78
Hem ljuva hem...Hela Salem och Rönninge från 37 000ft!

image79
Och sen har vi Tumba där älsklingen bor!

image80
Och till sist slänger jag in en bild på en glad pilot som just flugit över sina hemtrakter!

Cancelled...

Skulle ha flugit till Oslo idag men som ni kan lista ut blev flighten inställd. Planet som hade varit i Köpenhamn på morgonen hade fått problem med elen på planet så när dom landade här i Vilnius så var teknikerna tvungna att titta på planet. Till en början var det bara en försening, men efter en timmes väntande i planet berättade dom att dom behövde åtminstånde 2 timmar till. Så vi åkte tillbaka till kontoret och efter ytterligare en timmes väntande fick vi beskedet om att flighten blivit inställd. 103 passagerare som var tvungna att hitta en annan väg till Oslo. Dom på kontoret jobbade förbrilt för att hitta en lösning men det fanns inga lediga plan tyvärr och teknikerna behövde mycket mer tid. Planet skulle flugit till Milano efter oss, men jag vet inte om äen denna flight blev inställd. Därför har jag inga roliga bilder idag tyvärr.
Men när jag skulle åka till jobbet såg jag 3 brandbilar som hade utryckning. 2 vanliga och en stegbil. Anledningen till att jag skriver om detta är att segbilen var ganska gammal, typ från 1940-talet. Så trots att den körde med blåljus och fullgas körde min taxi om bilen som kanske hade en topphastighet på 40 km/h. Hoppas inte det var några som var fast högt upp i ett brinnande hus för gå kan det ha gått illa...

Flyger till Köpenhamn och Oslo i morgon så då fixar jag lite nya bilder.

Malpensa/Milano

Då har jag varit i Milano också. Ifs var det var det andra gången, eller faktiskt tredje nu när jag tänkter efter... 2 gånger har jag varit med airBaltic idag och förra veckan. Den var det faktiskt så att jag åkte till Milano med gymasiet som utbytesstudent för en vecka. Gillar verkligen Italien, så vakert land med trorligt trevliga människor. Men inte dom lättaste att ha och göra med när det gäller att göra saker i tid! Idag landade vi hela 15 min tidigare än planerat och vi har en turnaround på 45 min i Milano vilket gör att vi fick en hel timme på marken. Och ändå blev vi 30 min sena!!! Helt otroligt. Tog dem 10 min att flytta gaten också så att passagerarna kunde gå av. Gillar Italien men som kapten sa: Det är alltid en överraskning när det gäller Italien!

I morrgon skulle jag vara standy men jag blev inkallad så jag måste flyga till Oslo. Flyger med en ny kapten så jag hoppas att det ska vara en trevlig en. Ska försöka ta lite bilder över Stockholm om vädret tillåter.

image61

Här är kaptenen jag flög med. Han ser lite sur ut på bilden men är hur snäll och trevlig som helst!

image62
Några alptoppar och vår vinge under sjunket ner mot Milano.

image63
Här har jag bara tagit en bild på en dalgång. Det var så fint och jag ville försöka fånga det på bild men som ni ser blir det inte så lyckat. Såg mycket bättre ut på riktigt...

image64
Bild från Malpensa. Det var hela 21 grader varmt och solen sken, helt underbart!

image65
Riga planet, även dom hade problem att komma iväg. Dom fick stå och vänta vid gaten i 30 min innan dom kunde på pusha och taxa till banan.

image66
Innsbruck inklämd i en dalgång mellan bergstopparna. Och till vänster i bild kan man se deras flygplats...

Och så klart det obligatoriska:
image67

och

image68
Vet ej vad det är för plan eller vart jag tog bilden men varje gång jag ser dom känner jag mig tvungen att fota dom. Letar fortfarande efter den perfekta bilden. Dock var inga av dessa två äns i närheten! 

Lite nytt...

Som ni kanske märker å har det skett lite ändringar på bloggen. Detta är tack vare men snälla syster som har hjälpt mig att få den lite snyggare. Det är tydligen inte helt klart så vi får se hur det blir i slutändan, men jag är redan nu väldigt nöjd!

Har inte blivit så mycket skrivande på sistone pga både lite tidsbrist och energibrist. När man väl kommer hem från jobbet är man ofta så trött att man inte orkar sätta sig och skriva. Ska försöka bli lite bättre på att spara lite kraft till skrivandet. Dessutom börjar det bli lite svårt. Det händer inte så mycket nytt så det känns ibland lite tjatigt att bara skriva om samma saker hela tiden. Tro mig, även flygandet blir som vilket annat kontorsjobb somhelst efter ett tag. Dock med bättre utsikt :P

För dom som sitter med en B737 rating i fickan och inte har jobb kan jag bara säga att dom ska söka till airBaltic. Var en A3 annons i den lokala tidningen om att dom är i behov av just 737 piloter (styrmänn). Och att aB skulle betala bonden från dom gamla bolagen om dom bytte till aB. (Bond är ett kontrakt ev. 3år och om man slutar innan kan man få betala en straffavgift. Och det var den avgiftern aB kunde betala.)
Det är redan två killar som har varit i kontakt med mig angående intervjuerna här på aB. Båda hade blivit kallade och ville bara veta vad man kunde vänta sig. Jag önskar båda två lycka till och hoppas se dom båda är på aB snart!

Som vanligt måste man slänga in lite bilder...

image58
Här är strax söder om Sverige påväg från Köpenhamn till Vilnius och vi får en B747-400 som passerar precis 1000ft under oss.

image60
Här passerar Fly Nordics md80 precis framför oss 1000ft lägre. Vi träffade på dem någonstans över polen påväg till eller från Tysklan. Kan inte komma ihåg vilket. 

Tillbaka igen!

Hej alla!

Så då var man tillbaka igen, hyffsat frisk men tillräckligt för att flyga. Blev sjukskriven en vecka och passade på att vara en extra dag i Stockholm. Har flugit 3 flygningar sedan sist. Köpenhamn (mitt andra hem med tanke på hur ofta och är där), Oslo och Rom. I morgon flyger jag till....gissa vad.....jo, Köpenhamn. TVÅ gånger!! Spännande! Men för dom som ville men missade mig sist kommer jag synas på www.flygradar.com och "södraöstersjön". Återkommer med tiderna i morgon! Mellan 12-21 svensk tid. Vi kommer heta BTI16..... och sen M, H, T och något mer som jag inte kan komma på. Men det är bara min flight som heter något med BTI16.... så ser ni den sitter jag i det planet.

image47
Här är en härlig bild på Mamma trädgård hemma i Sverige. Helt underbart att vara i Sverige under våren!

image48
Här är en dålig bild på Stockholm. Den som har öga för det kan i alla fall urskilja Bromma och Barkarby samt några delar av stan. Bilden är tagen på 37000ft från Oslo till Vilnius.

image49
Flighten ner till Rom fick vi flyga i en av våra 737-300or som är utrustade med winglets. Dom sparar mellan 4-7% av bränsleförbrukningen men best av allt: Ser fan så mycket grymmare ut!!!

Tänkte även bara slänga in några bilder på mitt rum i Ville.
image50

image51

image52

image53

Sjukling...

Hej alla.
Har inte blivit så mycket skrivande. Så vad har hänt? Jag har varit hemma på besök två dagar. Helt underbart att se Sverige i vårblomm! Men det blev inte ett så kul. Var så sjuk under hela tiden hemma. Och är fortfarande sjuk. Gjorde så att Niklas fick flyga till både Köpenhamn och Oslo i morgon. Annars hade han bara flugit till Oslo.
Ville verkligen hem till Sverige igen nu när det är vår. Att se alla tusilagos och ett soligt och varmt Sverige är väldigt lockande.

Nu ligger jag deckad i sängen. Har haft feber och näsan rinner som en kran och mått riktigt pyton i mellan åt. Ska till läkaren i morgon och få intyg på att jag är sjuk. Man måste ha det från dag 1 när man jobbr för ett lettisk bolag.
Kommer hem till sverige igen på fredag igen och för hoppningsvis är jag frisk då!

Till London!

Var standby idag och blev inkallad så jag sticker till flygplatsen nu. Ska självklar till London med tanke på rubriken.
Om ni vill kan ni gå in på www.flygradar.se klicka på södra östersjön och vid 15 tiden idag (svensk tid) borde min flight synnas. Det kommer vara BTI6P5 på vägen dit och BTI6R6 på vägen hem. På hemvägen borde jag vara på bild vid 20 tiden. Registreringen kommer vara TL-BBN.

Skriver mer ikväll eller i morgon. Kör dubbel Köpenhamn i morgon igen.

3 Länder, 3 flygplan på mindre än 6 timmar...

Hej alla, och ledsen för förseningen med inlägget. Jag har jobbat en hel del som ni kanske kan förstå.

Igår flög jag till Köpenhamn och Oslo. Därav dom 3 länderna (Litauen, Danmark och Norge). Det var en lång dag med både lite strul och en hel del stress. Vi började med att flyga YL-BBM till Köpenham, där skulle vi byta plan med Riga besättningen och flyga YL-BBN hem. När vi väl kommer dit får vi självlart gater som är ganska långt ifrån varandra vilket gör att det tar lite tid att flytta sig mellan planen. När vi kommer till planet möter vi rampagenten (den som hjälper oss att fixa soppa, loadsheat, ge oss senaste vädret och få ombord passagerarna) och hon frågar dom om vi började bli klara att boarda planet (vi hade ca 1 timma till avgång). Vi talar då om för henne att vår avgång inte är fören senare. Då tittar hon lite snett på oss och frågar om vi inte ska till Riga. Det skulle vi inte! Det hade blivit en miss någonstans så markpersonalen visste inte att vi skulle byta plan. Detta gjorde att vi hade alla Riga passagerare vid vår gate, och det var ett par minuters gångväg mellan gaterna. Så agenten fick lov att säga till dom att gå till den andra gaten. Och som hon utryckte sig "pga incorrekt information från besättningen måste ni gå till gate...". Tror ni vi hade glada passagerare eller? För oss var det ingen större fara, vi kom iväg i tid. Men Riga flighten blev försenad 40min pga detta. Så vi gav oss iväg till Vilnius med vårt nya plan. Inget speciellt hände på vägen dit. Väl framme var det bara att fixa allt och hoppa in i det 3:e planet YL-BBG. Och vi hade ca 20min att fixa allt. Men vi blev ändå bara 10min sena. På vägen till Oslo flyger vi över Stockholm, men även denna gång vad det så pass mulet att det inte gick att se nått. Väldigt trisst. Jag som satt med kameran i högsta hugg. Vi landar på Gardemoen och är på marken i 30min innan vi flyger hem igen. Denna gång slapp vi byta plan i alla fall. När vi landar i Vilnius igen är jag helt slut. När jag lämnade jobbet hade jag varit där i 13,5 timma. Började 05.00 och checkade ut kl.18.30. Inga fler av dom dagarna tack!

image42
Här är en bild på den absolut godaste jobbmat man kan få! Dom som jobbar på aB verkar veldigt trötta på maten men jag tycker den är hur god som helst. Såklart att det finns vissa saker man föredrar framför andra. Men jag tycker den mesta maten är så god att jag ibland längtar till jobbet bara så jag kan få äta. Kan ifs bero på att jag är för lat att laga min egna mat. Oavsätt anledning är den väldigt god. Här fick jag fläskfile invirat i bacon men klyftpotatis och någon stark tomatsås. Smaskens!

image43
Så här ser det ut på dom lite länge flygningarna. Sitter man med fötterna på panelen men en tidning i knät och läser eller i mitt fall försöker lösa sudoko. Kan avslöja att jag inte klarade det denna flygning....

image44
Här är en anna airBaltic kärra som flög över oss med 1000ft. Den var rakt över oss. Det ser riktigt långt ifrån men det är väldigt svårt att försöka fånga dom på bild...image45
Här är en till, fast en Riga flight som skulle ner i Europa. Dock lite längre ifrån.

image46
Här har jag försökt ta en bild på vår FMS. Vad jag skulle fotta var en av punkterna som vi skulle flyga till. Det är en sammansättning av 5 bokstäver. Det kan göra att det blir lite såroligt ibland. Som denna punkten heter BEBIS och finns i Norge öster om Oslo. Dom har en till som finns utanför kusten öster ut som heter ITSUX. Och vad kan vara det roliga med den? 

RSS 2.0