Visst är det en Q400...

Robin hade helt rätt som gissade på en Dash 8-Q400. Det är ifs inte allt för svårt då vi bara har 4 olika flygplan i vår flotta.
Så här ser den ut från utsidan. Inte lika snabb, stor eller bra som 737an, men förbaskat rolig att flyga.

Hur som helst är det i alla fall den jag jobbar på nu för tiden. En trevlig maskin men inte alls lika användarvänlig som 737an var. Jag lämnade 737an bakom mig i oktober, åkte till Toronto i november för att utbilda mig på q400an och har sedan februari flugit den aktivt.

Idag var jag en sväng över till Helsingfors, en kort flight och dessutom det ända jag hade på schemat för dagen. Dessvärre var in-check för flighten kl. 05.40 så taxin hämtade upp mig 05.25. Det possitiva med det hela var att jag kom tillbaka till Riga kl.11.00 och då var klar för dagen. Något man ska komma ihåg när det gäller oss piloter är att vi aldrig blir riktgt nöjda. I vanliga fall hade jag gnällt lite över att behöva ta mig upp så tidigt och sen bara behöva vara på jobbet i strax under 6 timmar. Men hade det varit så att jag varit planerad för en andra flight hade jag istället gnällt lite över att det var en något för lång dag. Hur som helst var jag otroligt glad över att bara göra en flight när larmet på telefonen gick igång och det var dags att kliva upp.
Här sitter jag och studerar inflygningskortet till HEL (Helsingfors) och bana 04L vilket blev ändrat till 04R i sista sekund.
Terminalen i HEL. Det bästa med att flyga Helsinfors är att man kan nå WiFin från terminalen när vi sitter i planet. Tyvärr var inte WiFi-gudarna med oss idag så vi fick klara oss utan.

Nu är klockan 21.30 lokal tid i Riga och det är dags för mig att sova. Kanske en aning tidigt, men inte när larmet är ställt på 04.30 för i morgon. I morgon tar jag och ger mig av på en dubbel flight. Först till Hamburg och sedan vidare till Oslo. Inlägg med bilder kommer i morgon.

Om det är något ni vill att jag ska bersätta mer om eller nått jag inte bersättat om alls, så är det bara att skriva så ska jag försöka få med det inom en snar framtid.

Ny start på en gammal början...

Det har hunnit gå ett och ett halft år sedan jag gjorde ett inlägg sist och jag trodde att jag skulle lämna bloggen bakom mig. Men än idag får jag mail från läsare som på ett eller annat sätt vill ha svar på frågor om jobbet i säg eller utbildningen.
Jag gick in och kollade statistiken för dom senaste 90 dagarna och såg till min förvåning att det funnits dagar med med över 20 st läsare och det är trots att jag inte uppdaterat på 1,5 år. Det glädjer mig att det finns några som kan finna mitt skrivande underhållande eller utbildande och jag hoppas kunna fortsätta med det framöver.

Det är mycket som har hänt sen jag slutade skriva, dock är jag kvar i samma bolag och fortfarande baserad i Riga. Men jag är inte som bannern försöker påstå, 21, utan har hunnit bli hela underbara 24 och strax 25. Jag flyger inte heller 737an längre som jag tidigare gjort utan är nu på en annan maskin. Mer om detta får ni läsa om ganska snart.

Så, vad har jag tänkt att skriva om? Till att börja med tänkte jag självklart skriva lite om hur livet ser ut för mig på jobbet. Jag tänkte också skriva lite om utbildningen, vad man ska tänka på när man väljer en skola och det bästa (enligt min mening) sättet att gå till väga. Sen hoppas jag även kunna få skriva om det som ni vill se. Jag vill jättegärna få frågor, kommentarer eller ideer från er som jag kan bygga mina inlägg på. Jag själv är en aktiv blogg läsare och tycker det är otroligt roligt att se hur andras liv är och fungerar, så jag hoppas med er hjälp kunna göra detta till en aktiv flygblogg med en del bilder och förhoppningsvis svar på dom frågor som finns där ute.
Här är en bild på den nya cockpiten. Någon som vet vilken det är?

RSS 2.0