Till Düsseldorf och tillbaka...

Hallå alla där ute. Då har man överlevt ytterligare en dag på jobbet och idag var man en vända i Düsseldorf. Flygningen gick bra och var ganska händelselös. Men påvägen till  Düsseldorf fick vi höra att halva flygplatsen var stängd. Ena banan och en del taxivägar. Vi fick senare höra anledningen. Dom håller på och bygger om en massa nu under sommaren och dom lyckades gräva upp en gammal bomb från andra världskriget. Måste ha varit en liten överaskning när man upptäckte vad det var. Men när vi väl landade hade dom löst det hela och man märkte ingen skillnad gämfört med andra dagar.

Nu ska jag gå och sova. Börjar lika tidigt i morgon igen och då ska jag flyga dubbeltyskland, Berlin och München. Så det blir en lång dag!

Mycket ledigt...

Då var man tillbaka på jobbet igen efter att ha haft 4 dagar ledigt. 2 dagar var lediga dagar sen hade jag två standbyer som jag inte blev inringd på. Så nu känns det skönt att få flyga lite igen. Idag var jag en sväng till Dublin. Vädret där var inget vidare. Gåmulet, 12 grader varmt och regn. Då var det skönt att komma tillbaka till Vilnius sen där vi hade 23  grader och sol. Imorgon hr jag en kort dag och ska bara flyga till Düsseldorf och tillbaka. Slutar jobba 12.20 vilket är väldigt skönt. Men å andra sidan kommer crewbussen och hämtar mig kl.05.05 vilket är mindre kul.

För dom som inte visste det bor jag, Therese och mina rumskompisar i en väldigt fin lya mitt i gamla stan i Vilnius. Rakt över gatan har vi den svenska ambasaden och 100 meter bort, på andra sidan torget har vi stadshusen. Det gör att det alltid händer något. T.ex i veckan var det standsbesök, kan inte säga om det var frankrike eller holland eftersom jag inte ser skillnad på dessa flaggor. Det har gjort att hela staden är utsmyckad med flaggor. På alla stoplar inne i stan och längst vägen till flygplatsen!!! Det är inte heller helt ovanligt att det kommer en arme av poliser följt av ett tåg av svarta bilar med tonade rutor. Jag blir alltid så nyfiken på vad det är för vilktiga personer som är ute och åker.
Och idag när jag och Therese skulle gå och handa lite mat så var torget fult av människor och på trappan till stadshuset var en hel orkester. När vi gick dit för att titta kom det ut ett 20tal tjejer i små uniformer óch dansade och kastade såna där konstiga pinnar. hmm, det där lät lite konstigt. Men det jag försöker förklara är att dom var sånna som brukar gå framför en orkester och snurra och kasta en pinne. Så om någon vet vad det heter får nu gärna skriva det. Väldigt kul att se.
Sen såg jag en väldigt unik farkost idag, dock inte i luften utan på torget. Det var en bar med hjul. Och alla satt runt baren på cyckelsadlar med bar och servitriser i mitten. Sen trampade alla och baren sticker iväg medans någon styr. Vet dock ej vem och hoppas att det inte var nån av dom som dricker öl. Så den kunde man hyra om man var några stycken, eller om man har otroligt starka ben!

I morgon flyger mina föräldrar ner till solen i spanien samtidigt som jag är ute och flyger. Och jag tror våra vägar möts någon stans så jag ska se om jag kan höra deras flight på radion.

Nä, nu ska jag sova. Klockan ringer om 6 timmar! Go natt!

Föresten hade Micken en fråga om vi hade nya maskiner. Den kod som du hade kännde jag inte alls igen och vet inte vad den kan stå för, men vi har fått två 757or som tidigare flög för Iberia. Så det kanske kan vara någon av dom.

Till Oslo

Ar pa jobbet och ska till Oslo nu. For den som vill se kan man ga in pa www.flygradar.com och klicka pa Stockholm. Ser ni en maskin som heter BTI157 eller BTI158 sa ar det jag. Skriver mer i morgon.

Slot tid!

Nu star jag pa jobbet och det ar anledningen till att jag inte har aao med prickar och ring. Jag ska flyga till Paris och vi har just fatt veta att vi har fatt en slot tid. Vilnius flygplats stanger kl.23.30 for att dom jobbar med banan pa natten. Vi ar planerade att landa 15 min innan alltsa kl.23.15. Men den slott tid vi har fatt gor att vi kommer vli forsenade med minst 35min vilket skulle leda till att vi inte kan flyga tillbaka till Vilnius utan maste aka till kaunas, en anna flygplats ganska nara. Och om det hander maste jag och kaptenen flyga over manskinen till Vilnius jatte tidigt i morgon bitti. Men nu jobbar vi forbrilt for att slippa flyga dit. Bland annat tar vi med oss tillrackligt med soppa sa vi slipper tanka i Paris. Sa jag far se om jag ser syrran i paris, eller snarare att hon ser mig. (finns nagra Air France plan att valja pa!) 

Sa ni som laser det nu kan vall halla tummarna for oss!

Tiden bara rinner iväg...

Såg just nu när jag loggade in att det var över en vecka sen jag skrev något. Inte allt för bra presterat av mig tyvärr. Jag är själv en flitig blogg läsare och följer noga ett flertal men något jag aldrig kan göra(förutom ytterst få tillfällen) är att skriva ett väldigt kort inlägg. Jag vet inte vad det beror på men det blir alltid som ett kapitel ur en roman. Det i sin tur gör att jag får svårt att hitta orken att skriva. Det är konstigt att jag själv tvingar mig att skriva så mycket att jag sen inte orkar. kostigt!

Nu, har jag skrivit av mig och kan berätta lite vad som hänt sen sist. Som ni kanske har sett tog min flickvänn studenten och redan morgonen efter satt vi på flyget tillbaka till Vilnius. Hon har nämigen fått jobb här nere på ett svenskt callcenter där hon har kundkontakt med flera företag. Just nu jobbar hon med Homeenter, dom som man får reklam om i brevlådan om att köpa 5 filmen men betala för 1 osv. Hon har bara jobbat där 2 dagar än så länge men verkar tycka att det är kul i alla fall.

Medans Therese har varit flitig har väll jag mest legat på soffan. Till hennes student hade jag ledigt 3 dagar när jag kom tillbaka skulle jag jobba 3 dagar men mitten dagen blev ändrad till ledighet så att jag inte skulle passera mina 100 timmar på 28 dagar. Efter det har jag varit ledig ytterligare 3 dagar vilket gör att jag klättrat på väggarna idag av utråkning. Men i morgon flyger jag till Paris, lördag till Milano och på söndag till Oslo. Sen har jag två standbyer innan jag är ledig igen. Lustigt nog kommer min syster att vara på CDG i morgon samma tid för att flyga till sverige där hon ska spendera midsommar med mamma och pappa. Så hon skulle hålla ögonen öppna efter ett baltic plan.

Nä, nu ska jag sova. Är en dag i morgon också!

Studenten!

Nu sitter jag hemma i Sverige igen och håller på att förbereda allt inför min flickvänns studentdag. Mycket som ska fixas även om det inte är jag som gör det mesta. Det ser i alla fall ut att bli helt okej väder, inte varmt alls men solen skiner i alla fall!

Tidsbrist!

Det har varit en ganska tuff tid nu några veckor. Det har blivit ganska mycket flygande. Först var jag och flög i Riga och sen när jag kom tillbaka till Vilnius blev det ett ganska maxat schema. Nästan bara långa flygningar. Den här veckan var jag planerat att flyga Milano, Köpenhamn och Barcelona. Men i söndags blev min Barcelona flight ändrad till standby för att jag inte skulle överskrida 100 timmar på 28 dagar. Men igår blev min stanby ändrad till Rom flygning i stället. Så jag kommer kanske ha 2 timmar till gränsen. Så då är det ganska maxat. Jag är helt slut också. När jag väl börjar sent vaknar jag kl.7 och är jätte trött men kan inte sova. Det är lite av en sidoeffekt av att gå upp kl.4 fem dagar i rad.

Just nu ligger jag i sängen, börjar inte förän kl.15 så jag försöker ha lite sovmorgon utan större lycka. Har lite saker jag måste göra innan jag ska till jobbet. Och i morgon åker jag hem till sverige då Therese tar studenten! Ska bli kul. Sen på fredag flyger vi båda ner till Vilnius igen.


Här är en bild från Köpenhamn då vi står parkerade brevid Vilnius planet...


Mitt kontor..


Mitt rum när jag bodde i Riga.


Här är en bild på de kännda hansabanks huset i Riga vid kl.4 på morgonen.


Riga


När jag kom tillbaka till Vilnius igen hade det skett lite ändringar såklart. Bland annat hade vår sörsta konkurrent skaffat sig en 757a och denna morgon låg dom och studsade i varvet med en. Som att flyga en lite större pa28.


Så här såg jag ut efter mina studsar på sterling, något svettig men sjukt glad!


Till sist slänger jag in en bild som är tagen på Düsseldorfs flygplats när vi väntade på att så starta.

Ska försöka skriva snart igen...

Tidiga arbetsdagar....

Jag skerv tidigare att jag skulle komma med mer info om nattflygningen till Tblisi och min tid i Riga. Men det har inte blivit av, som ni kan se. Jag har varit helt slut sen jag kom tillbaka från Riga och den här veckan har jag börjat jobba kl.05.00 alla dagar. Detta har i sin tur ett till att jag inte orkat skriva något. Jag har bara ätit middag och gått och lagt mig när jag kommit hem. Nu på lördag är jag ledig innan en ny arbetsvecka börjar och då hoppas jag hinna ladda upp batterierna och skriva lite. Det kommer säkert bli 30-40 bilder som jag tänkte lägga in, men det kanske blir ett helt eget inlägg.

Den här veckan har jag flugit, Dublin, Köpenhamn och Oslo, Dublin och idag flög jag till Düsseldorf. Imorgon flyger jag till Köpenhamn igen. Har även hunnit skaffa 175 timmar efter linecheck. 450 timmar totalt varav 250 på 737an. Jag har nu mer tid på 737 än vad jag hade i totaltid när jag börjarde här på airBaltic. Det är ganska sjukt!

Nu ska jag gå och lägga mig. Incheck i morgon kl.0550! 

RSS 2.0