IDOL 2008

Nu tycker jag alla som bor hemma i sverige ska ta och rösta på sveriges nästa idol: Jenny Karevik!
Jenny  är syster till en god vän till mig och hon har nu lyckats bli en av dom 16 som gått vidare till den direktsända tävligen! Vet inte vilken tid det börjar i idag men jag hoppas inte inlägget är för sent.

Hon är helt suverän och jag hoppas verkligen att hon ska gå vidare och vinner hela skiten. Så  kolla på programet och se hur bra hon är och framför allt RÖSTA! Här kommer röstinfo som jag tagit från tv4. Eftersom jag inte kan ringa ska jag i alla fall skicka iväg ett par sms och det tycker jag ni också ska göra!


Jenny Karevik, Stockholm, 24 år
Licence to kill
Telefonnummer: 099-414 04
Sms: skicka JENNYK till 72 400


Jag och Therese hejar på dig Jenny!!!

3 Flygplan...

I måndags var det köpenhamn/Oslo på schemat. Inget speciellt exakt förutom att vi skulle flyga 3 flygplan den dagen. Vi började morgonen med att flyga YL-BBX till Köpenhamn. Där skulle vi byta flygplan med Riga och flyga tillbaka YL-BBI till Vilnius. Anledningen till det var att BBX skulle in på service i Riga. Väl tillbaka i Vilnius var det dags för ytterligare ett byte till YL-BBH. Varför vi behövde byta i Vilnius igen var för att lunch-flighten till München behövde att av dom större planen (som vi flög) medans vi som skulle till Oslo inte hade lika många bokade så vi kunde ta ett mindre plan. Så när vi kom tillbaka på kvällen var vi alla minst sagt ganska trötta. Men det höll på att inte gå lika bra som det gjorde. När vi kom till planet på mogonen såg jag att det var ganska mycket vatten på golvet i cabinen. Men jag tänkte att det kanske var teknikerna som spillt nått när dom gjort morgon checken av planet. När jag kliver in i cockpiten ser jag att hela golvet är fullt med vatten. När vi tar en närmare titt ser vi att hela främre toalett golvet är fullt med vatten. Det visar sig att en packning mellan golvet och toaletten hade gått sönder så att det med en stadig strömm kom ut vatten från toan. Dock ska jag understryka att det var rent vatten och inte smutsvatten, men det var ändå inte så kul.
Det var bara att ringa teknikerna så dom kunde kolla vad som var fel. Dom tömde toan på vatten samt att dom kollade så att det inte hade läckt nått vatten från cockpit ner till all elektronisk utrustning som finns precis under oss. Men allt såg bra ut och vi kunde ge oss av. Så vi var ganska glada när vi fick en ny maskin i Köpenhamn!:)

I morgon åker jag och Therese ner till Rom på en Weekend. När vi kommer tillbaka ska jag skriva mer om hur helgen varit!

Pilot, ett släktdrag...

För er som inte visste det går pilotyrket i vår släkt. Min pappa är också pilot med dock har hans karriär inte varit lika snabb som min. Nyligen fick även han jobb här på airBaltic. Dock blev han bara styrmann men det var självklart med  tanke på hans erfarenhet.

Jag skojar bara. Men så här skulle pappa se ut om han var styrmann på aB!

Idag ska vi ut och se fler Vilnius sevärdheter!


Här är bilder från igår
22år och pilot på airBaltic

Hurra hurra, idag är det min födelsedag!
Inte för att jag försöker fiska födelsedagshälsningar men jag tänkte ändå bara närman det. Mamma och Pappa är på besök så jag har varit och visat större delarna av stan. Vi ska åka till ett köpcentrum och kolla på lite kläder och skor samt en tårta till ikväll. Och det blir middag på en lite finare italiensk restaurang. Skriver lite mer ikväll med lite bilder från dagen samt gårdagen.

Hej så länge!

Ps. såg att det var någon som ville få tag på mig. Jag skickar ett mail senare idag eller i morgon!

Get Smart

Då är vi tillbaka från filmen. Och den var riktigt rolig! Kanske kan bero på att jag gillar dom flesta typer av agent filmer. Men oavsätt om man är ett tvättäkta agent-films fan så är det definitivt en rolig film som bör ses. Förvånansvärt mycket action i filmen men till det possitiva. Trodde att det skulle vara lite budget film över det men man såg att det var en hel det pengar som man lagt ner på filmen. 

Dom har också ganska roliga affisher. Två olika typer som ser snudd på lika dana ut.

När jag googlade för att hitta bildena såg jag även att filmen är en nyproduktion av en serie från 1965 med samma agenter. Alltid lär man sig nått nytt...

Orginalserien från 1965

För övrigt är det väldigt billigt att gå på bio i Vilnius och det är inte dubbat vilket är skönt. En biobiljett kostade 16 LTL vilket är 44.80 SEK!!! Jag och Therese gick på bio och ändå blev det billigare än om jag hade gått själv i Sverige! Känns helt klart värt att gå när det är så billigt!

Slutsats:
Filmen - ♦ ♦ ♦ ♦
Priset  - ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Allt       - ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Stressigt...eller inte?

...I mitt fall får man väll ändå säga inte. Från den 16e till den 30e "jobbar" jag bara 3 dagar, då menar jag dagar dom jag flyger. Sen har jag såklart några standbyer också, men dom kan man nästan alltid räkna som lediga dagar. Har inte blivit inringd på någon månad nu. Så lägenheten står tom hälften av tiden då både jag, Niklas och Jes åker hem då vi är lediga. Men den här ledigheten som jag har nu (6 dagar!) är jag kvar här nere i Vilnius då Mamma och Pappa kommer på besök i 4 dagar. Ska bli kul. Dom har inte varit här nere än så det är verkligen på tiden. Syrran och hennes man kommer först till jul när hela familjen ska fira sin första jul i Vilnius.
Anledningen till att det blir jul här nere i år beror på att jag inte kunde få ledigt över jul, plus att Niklas och Jes åker hem vilket hade gjort att jag skulle varit själv här om inte dom kom ner.

Trots att det känns lite tungt över att man måste vara här över jul är det inget som är några större problem. Det hela vägs upp av att jag fått ledigt 20 dagar i början av december då jag och Therese ska ner till Thailand i 2 veckor! En resa vi väntat på nu i 2 år. Förra året skulle vi egentligen åkt med fick skjuta på det till i år bara för att jag gjorde min 737-rating då. Det kommer bli skönt eftersom jag inte haft någon semester alls i år.

Tänk om vi flög hit med 737an!

Sen ska vi ner en weekend till Rom den 25 september. Något vi försökt komma iväg på ett tag nu. Både Therese och jag vill gärna ner dit! En av våra kaptener från vilnius var nere för några veckor sen och han sa att det var helt underbart, så jag hoppas verkligen att vi får det lika bra där nere som han och hans fru fick det.  


Nu ska jag och Therese kila iväg på bio och se "Get smart". Får bara hoppas att den inte är dubbad!

RSS 2.0