En natt i Odessa

Igår kom jag tillbaka från Odessa. En av dom absolut jobbigaste flighterna vi har på Dashen. Vi har chech-in vid 22.45 lokal tid och är tillbaka till vid 9-tiden nästa morgon. Dessutom spenderar vi hela 3 timmar och 40 minuter på marken i Odessa. Detta är då för att passagerarna ska kunna ta en sen flight från en annan denstination och ändå hinna med ett byte i Riga. Sen måste man också senarelägga flighten tillbaka då ingen vill ta en flight som går 02.00 lokal tid för att sen vara framme 05.00 på en destination.

Vad gäller Odessa så är det nog en av dom flygplatser jag avskyr mest. Dom har en landningsbana som är i värre skick än en grusväg i norra norland och det samma gäller taxivägarna.

Hur som helst så gick flighten gallant även om turen tillbaka var tuff. När vi väl var framme i Riga och resten av besättningen kunde åka hem och sova fick jag istället stanna. Jag hade det stora nöjet att få vänta 2 timmar på Stockholmsflighten som jag skulle med, som passagerare. Bara att överleva resan hem till en säng var en utmaning. Tack och lov fick jag nästan en timmas sömn på kontoret och ytterligare 30 min på planet. En egenskap man fått tack vare det här yrket är att man kan fortsätta utan varken mat eller sömn ett långt tag.

Nu är jag i Sverige tills söndag kväll då det bär tillbaka. I morgon åker jag, Therese, mamma och pappa iväg och hälsar på syrran med familj som hyrt en stuga här i Sverige några veckor. Vi får hoppas att vädret är med oss så vi kan bada lite.
Planet fin uppställt mitt i natten.
Här ligger jag i en av våra temporära sängar (läs stolsrad) och försöker få några minuters sömn.
Här är bara en annan bild strax innan vi ska ge oss av. Klockan är 04.00 och solen har just börjat visa sig.
Vanigtvis tycker jag det skrivs en massa om algblommningen i östersjön under sommaren. I år tycker jag mig inte sätt något om det. Kan bero på allt annant som hänt och tänker då mest på det i Norge eller så har jag helt enkelt missat det. Här är en bild från flighten till Stockohlm. Jag har sett algblommningen från ovan nu i några år och jag tycker nog det är som värst i år, men jag kan ju ha fel.

RSS 2.0