Gatwick, Dubbel köpenhamn och Therese!

Så, då har ännu några dagar gått. Och vad har hänt? Jo, jag har överlevt min första flygning till London/Gatwick, har haft en 12 timmars arbetsdag med dubbel Köpenhamn och Therese har kommit ner + att vi har flyttat in i vår lägenhet.

Så i måndags bar det av till London/Gatwick. Trodde aldrig att det skulle gå så bra som det gjorde. Absolut inget speciellt hände under flygningen. Allt gick som på rälls... Men det var inte lätt att försöka på kontakt med ATC (Flygledarna) i London, för det var konstant snack på frekvenserna. Så fort det blev en sekunds tystnad var det bara att dyka in och säga det man ville. Annars gick det hur bra som helt. 
Måste säga att Gatwick har ett väldigt bra taxi system (taxi = att köra planet på marken). Så fort man får sitt taxiclearence av tornet så tänds en grön linje av lampor längst marken som talar om var man ska köra. Försökar man ta en annan väg så ser man att lamporna längst dom vägarna är räda istället. Väldigt smart eftersom det är svårare att hitta på marken än i luften!
image30 
Här tog jag en bild påväg till Gatwick då kaptenen gått på toa. Kan ni tänka er att han lämnade mig med ansvaret för en flygmanskin men 120 passagerare och som väger 50 ton helt i mina händer?

Dagen efter var det en riktigt tung dag! 12 timmars arbetstid, varav 6 är flygtid, resten är bara sitta och vänta. Vi flyger 3 gånger dagligen till Köpenhamn. Och får man eftermiddags passet som jag måste man flyga dit två gånger. Och varje gång vi kommer till köpenhamn måste vi vänta i 1½ timma på passagerare som kommer med andra SAS flighter. Normal tid för att vända är 30-40 minuter. Men vi måste vänta i hela 90 minuter! Det är okej att göra det en gång. Den andra gången är det väldigt segt.
image32 
Här är en bild påväg tillbaka till Vilnius första vändan. Här har jag plåtat en annan Baltic kärra som också skulle till Vilnius. Dom låg 2000ft högre än oss.
image33
Här är påväg tillbaka till köpenhamn, börjar bli mörkt. Den här utsikten har ingen slå! Hur vakert somhelst!

Och när jag hade landat för dagen i Vilnius och vi går ut genom flygplatsen. Vem står där och väntar på mig? Jo Therese♥!!!! Blev så glad! Inte för att det var någon överraskning. Men det var bara så sköt att hon kom ner hit! Och nu ska hon stanna här i hela 10 dagar! Så vi får fira påsken här nere i Vilnius tillsammans!Här han ni se hur vår "lilla" lägenhet ser ut! Kanske inte den bästa filmningen, men ni får i alla fall en liten aning om hur den ser ut.

I morgon bitti flyger jag till Dublin igen. Ska bli spännande! Kan säga det att det flygs på bra här nere. På 10 dagar har jag kommit upp i 37 timmar 737 tid (man får max flyga 100 timmar på 28 dagar). På schemat framöver är jag inpanerad att flyga 101 timmar på 30 dagar. Vilket är maxat!

Ta hand om er alla där ute, så skriver jag mer i morron! 

Kommentarer
Postat av: Lasse

Det var kul att få se hur du bodde. Väldans fint må jag ju säga. Har några frågor till dig angående skolningen till pilot. Men det tar vi på msn. =)

Keep it up!

2008-03-23 @ 11:46:38
Postat av: ParisLisa

Hej brorsan! Vad kul att se hur ni bor, och skont att LGW gick bra!
Kan du ga in och se vad du tycker om test bloggen? http://lisaocheriktestar.blogg.se/ Jag har gjort headern lite hogre, lagt in en almanacka, och andrat lite i fargerna dar man lagger inte kommentarer. Om du gillar det sa kor vi pa det.
Om du vill att jag lagger inte en text under fotot pa dig sa far du saga till vad du vill att jag ska skriva.
Hoppas att du och Therese har det bra i VNO!
Stor kram fran Syster Yster

2008-03-23 @ 16:16:32
URL: http://parislisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0